Desert prajitura Bellevue cu ciocolata (fara gluten)

de Catalina L in Prajituri, 9 Oct 2020 | 3300 vizualizari

 

O reteta rapida si usoara de facut. Se spune ca este una dintre cele mai bune prajituri cu ciocolata.
Reteta originala este reteta celebrului patisier francez Christophe Felder publicata in cartea «Le Chocolat » . O gasim peste tot sub numele de 'Gâteau 'Bellevue'  dar numele ei exact in franceza este "Le gâteau de la belle-vue restaurant à Saulxures en Alsace".
Eu am adaptat-o low carb si fara gluten.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/prajitura-bellevue-cu-ciocolata-reteta.html

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 125 g de ciocolata neagra 85%-90%
  • 2 linguri de lapte
  • 100 ml de smantana
  • 60 g de pudra de migdale (50 g de pudra de migdale si 25 g de faina in reteta originala )
  • 90 g de indulcitor natural erithritol (in loc de 125 g de zahar brun)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Bellevue cu ciocolata (fara gluten):

Incalziti cuptorul la 180°C.

Ungeti cu unt o tava rotunda de 18 sau 20 cm. Puneti pe fundul ei hartie de copt.

Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma adaugand treptat indulcitorul.

Topiti ciocolata cu laptele si smantana la bain marie.

Puneti galbenusurile treptat si amestecati. 

Adaugati apoi pudra de migdale si incorporati treptat albusurile batute spuma.

Varsati compozitia in tava si dati la cuptor timp de 30-35 minute.

Lasati prajitura sa se raceasca inainte de a o taia si servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Bellevue cu ciocolata (fara gluten)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snikers cu ciocolata alba