Desert placinta cu rahat

de Lau in Dulciuri, 12 Noi 2017 | 3507 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite
M-am inspirat de la Claudia cu mici modificari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • un praf de sare
  • 1 lingura zahar
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri untura
  • 150 ml zer(de lapte de vaca)
  • 30 ml ulei
  • UNS
  • 3 linguri marmelada (facuta in casa)
  • 2 linguri nuca macinata
  • 200 g rahat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu rahat:

Intr-un bol cernem faina, o amestecam cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putin zer caldut, zeama de lamaie, untura la temperatura camerei.

Incem sa framantam, adaugand treptat un aluat elastic, la final adaugam uleiul pe care il incorporam in aluat, acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit cca. 1 ora, pana ce isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe masa infainata, asezam in tava tapetata cu hartie de copt, adaugam marmelada amestecata cu nuca macinata, bucati de rahat deasupra.

Dam tava la cuptorul incalzit, cca. 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu branza si piersici