Desert placinta cu dovleac (de post)

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 1 Sep 2017 | 6751 vizualizari

 

Aveam niste margarina prin frigider ce statea sa expire si cum mi-era pofta de o placinta cu dovleac am gasit o reteta tocmai buna la Oana https://www.bucataras.ro/retete/placinta-cu-dovleac-2147.html. Voi puteti, insa, sa folositi unt daca nu vreti sa folositi margarina.
Multe lucruri nu am schimbat la reteta, doar ce am fiert dovleacul cu o cana cu apa pentru ca ramasase tare dupa ce se evaporase zeama lui, am mai adaugat putin gris pentru a absorbi din umezeala umpluturii si am pus zahar mai mult decat Oana in umplutura, plus zahar vanilat.

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 850 g dovleac placintar curatat de coaja si seminte
  • 300 g zahar (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
  • optional, o cana cu apa (250 ml)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri gris
  • Aluat:
  • 1 pachet margarina (250 g)
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • 1 lingurita otet
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (460 g)
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu dovleac (de post):

Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare si se pune la fiert impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, amestecand din cand in cand. Daca, dupa ce zeama lasata de dovleac scade si acesta nu este inca fiert bine, se mai adauga o cana cu apa si se fierbe in continuare pana cand scade din nou. Se lasa apoi sa se racoreasca si se incepe pregatirea aluatului.

Margarina taiata bucati, uleiul, apa, otetul si sarea se pun intr-un castron. Se adauga faina, treptat, si se framanta toate ingredientele pana cand coca nu se mai lipeste de maini.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se imparte aluatul in doua. Se intinde o parte intr-o tava (unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt) cu ajutorul unui pahar. Se inteapa din loc in loc cu o furculita, se presara doua linguri de gris, apoi se intinde dovleacul. Se presara scortisoara. Cea de-a doua parte de aluat se intinde pe masa de lucru infainata, se ruleaza pe sucitor si se pune cu grija peste umplutura de dovleac. Se taie surplusul de aluat de pe margini si din el se pot forma cateva decoratiuni (frunze, de exemplu). Se inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita si se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos. Se poate pudra cu zahar dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu dovleac (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Valclaudia 1

02.09.2017, 07:49

cred ca e grozava! Aduc eu cafeaua daca mi-ai pastrat putina placinta si mie

cristeena20 1

02.09.2017, 13:55

simplu si perfect!! bravo!!

Rocsi 1

02.09.2017, 21:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu prune, nuci si alune