Desert papanasi

de Mitinita in Dulciuri, 29 Noi 2020 | 6970 vizualizari

 

Reteta de papanasi a Oanei, o reteta pe care am facut-o de multe, multe ori.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr branza de vaci
  • 240 gr faina
  • 1 ou
  • 80 gr zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lamaie coaja rasa
  • ulei pentru prajit
  • smantana si dulceata, pentru servit
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi:

Se amesteca branza cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja de lamaie.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga, cate putin, la compozitia de branza
Se framanta un aluat omogen, care nu se lipeste de maini.
Aluatul se imparte in 4 bile mari si 4 bile mici.
Bilele mari se modeleaza in papanasii cu gaura.
Se incinge uleiul si se prajesc papanasii la foc mic.
Nu trebuie prajiti la foc mare, caci se vor arde la suprafata si vor ramane nefacuti la interior.
Se scot pe servetele absorbante.
Se servesc cu dulceata preferata si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de ecler la tava prajitura delicioasa si usor de preparat