Eiii, o rețetă simplă, dulce și mai ales pe gustul celor care sunt în post! ;) Cu un pic de îndemnare și răbdare, orice gospodină novice o poate prepara! ;) Spor și poftă bună! ;)
Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat, apoi se întinde pe masa de lucru, se unge cu un strat subțire de zahăr brun și pudră de scorțișoară.
Urmează partea artistică, se rulează din fiecare parte lungă a foietajului înspre mijlocul lui, sper că mă înțelegeți, dacă nu, sper că o să pricepeți din imagini :D Apoi tăiați bucățele de cca. 2 degete din ruloul obținut ;) Apoi aplatizați rulourile, ca să obțineți efectul de ochelari ;) Stropiți ochelari cu puțină apă și presărați zahăr vanilinat cu rom.
Ochelarii se așază într-o tavă tapetată cu foaie de pergament/copt și se dau la copt cca. 10 minute la 200 grade C, apoi cca. 10 minute la 150 grade C. După ce s-au răcorit, se pudrează cu zahăr praf (pudră!)
Spor și poftă bună! ;)