Desert Ochelari cu zahar si scorțisoara

de Panacris in Dulciuri, 15 Dec 2018 | 3284 vizualizari

 

Eiii, o rețetă simplă, dulce și mai ales pe gustul celor care sunt în post! ;) Cu un pic de îndemnare și răbdare, orice gospodină novice o poate prepara! ;) Spor și poftă bună! ;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj cca. 400 g
  • Zahăr brun cca. 3 linguri
  • Scorțișoară 1 lingură
  • Zahăr vanilinat cu rom 1 plic
  • Zahăr pudră cca.3 linguri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Ochelari cu zahar si scorțisoara:

Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat, apoi se întinde pe masa de lucru, se unge cu un strat subțire de zahăr brun și pudră de scorțișoară.

Urmează partea artistică, se rulează din fiecare parte lungă a foietajului înspre mijlocul lui, sper că mă înțelegeți, dacă nu, sper că o să pricepeți din imagini :D Apoi tăiați bucățele de cca. 2 degete din ruloul obținut ;) Apoi aplatizați rulourile, ca să obțineți efectul de ochelari ;) Stropiți ochelari cu puțină apă și presărați zahăr vanilinat cu rom.

Ochelarii se așază într-o tavă tapetată cu foaie de pergament/copt și se dau la copt cca. 10 minute la 200 grade C, apoi cca. 10 minute la 150 grade C. După ce s-au răcorit, se pudrează cu zahăr praf (pudră!)

Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Ochelari cu zahar si scorțisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca in trei straturi cu branza, ciocolata si bezea