Desert negresa de post cu nuci si zmeura

de Lau in Prajituri, 6 Noi 2018 | 4179 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 150 g zahar
  • 30 g cacao
  • 100 g nuci
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf d ecopt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingura otet
  • 1/2 zeama de lamaie
  • 130 ml apa minerala
  • 60 ml ulei
  • 50 ml esenta de rom
  • 6 patratele ciocolata
  • 4 linguri gem de zmeura
  • Glazura
  • 2 linguri ulei
  • 100 g ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa de post cu nuci si zmeura:

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, nuca, zahar, cacaua, faina.

Intr-un alt bol amestecam apa, uleiul, esenta si adaugam treptat amestecul de ingrediente uscate.

Amestecam usor pana ce se omogenizeaza, la final adaugam ciocolata topita, gemul de zmeura, praful si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si otetul.

Amestecam pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (eu adaugam ici colo cate jumate de lingurita de zmeura)

Dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca pe un gratar, dupa care glazuram cu ciocolata topita cu uleiul.

Lasam putin sa se intareasca dupa care portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa de post cu nuci si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (15)

Adi 1

06.11.2018, 21:04

Buna!

Lau 1

07.11.2018, 08:25

Rocsi 1

07.11.2018, 20:05

Incepe postul, asa ca abia astept sa fac si eu o negresa de post. Imi place tare mult!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri pentru Craciun