Desert napolitane cu gem si nuca

de Lau in Prajituri, 26 Mai 2017 | 5328 vizualizari

 

Retete pentru un picnic reusit
M-am inspirat de per blogul Dianacakes

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina
  • 400 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 150 g nuca macinata
  • 300 g biscuiti macinati
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g alune
  • esenta de rom
  • 4 foi de napolitana
  • 1 borcan 800 g dulceata cirese
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 1 lingura ciocolata calda
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert napolitane cu gem si nuca:

Intr-o cratita, adaugam laptele, margarina, zaharul si punem pe foc pana ce se topeste margarina, amestecand ocazional.

Oprim focul, adaugam cacaua, nuca macinata, biscuitii, miezul de nuca tocat si alunele nesarate, esenta si amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Pe o tava, asezam prima foaie de napolitana cu gaurile mari in sus, ungem cu 1/2 dulceata, adaugam a 2 foie de napolitana, crema de biscuiti, foaie de napolitana, ungem cu dulceata ramasa si deasupra, ultima foaie de napolitana.

Se asaza o greutate deasupra si dam la rece pana a 2 zi.

Topim ciocolata impreuna cu untul si glazuram prajitura si pudram cu ciocolata calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert napolitane cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dinti de negru