Desert minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba

de Valclaudia in Dulciuri, 30 Apr 2017 | 2877 vizualizari

 

M-am inspirat de la Andra careia ii multumesc pentru sursa de unde am putut sa imi procur forma. Am modificat umplutura dupa gustul nostru, adaugand fructe de padure si crema de biscuite si avocado. Delicii de Paste...

 

INGREDIENTE

Cosuletele pentru minitarte:

  • 100 gr zahar
  • 150 gr unt moale
  • 1 ou mare de casa
  • 1 fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 gr smantana
  • 400 gr faina alba proaspat cernuta

Crema de biscuiti si avocado:

  • 100 gr biscuiti zdrobiti (eu am zdrobit cosuletele mai putin reusite)
  • 100 gr unt topit
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 avocado copt
  • 1 fiola esenta de rom

Ganache de ciocolata alba:

  • 350 gr ciocolata alba
  • 350 gr frisca lichida

In plus:

  • fructe de padure (congelate am avut eu)
  • bombonele sidefate din zahar
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba:

Pentru aluatul de minitarte, am amestecat toate ingredientele si am obtinut un aluat ferm pe care l-am acoperit cu folie alimentara si l-am dat pentru 1 ora la rece.

Pentru ganache, am topit ciocolata intr-o craticioara, in 150 gr frisca lichida, la foc foarte mic.

Am dat deoparte ciocolata topita si am lasat-o pana s-a racit, apoi am dat ciocolata la frigider.

Am uns interiorul presei pentru tarte, cu ulei, am lasat-o la incins, pe flacara aragazului.

Aluatul rece l-am impartit in mingiute care sa incapa in spatiile din presa, apoi am copt, la flacara medie, pe ambele parti, cosuletele. Fiind prima incercare, am ratat destule cosulete, in sensul ca n-au iesit chiar toate intregi. Acest lucru se intampla atunci cand bila de aluat nu ajungea chiar in centrul spatiului, la inchiderea partii superioare a presei, nu se mai repartiza uniform :) Inainte de coacerea fiecarei ture, am uns presa cu ulei.

Dupa coacerea cosuletelor, le-am sortat pe categorii :)), cele mai putin aratoase au fost zdrobite (100 gr cantarite) si amestecate cu jumatate de avocado copt si zdrobit cu furculita, unt topit, cacao, zahar pudra, esenta de rom. 

Cu acest amestec, am umplut cosuletele la jumatate din capacitatea lor.

Am asezat in fiecare cosulet, cate un fruct de padure congelat, presand usor.

Am mixat frisca lichida rece, ramasa, cu aproape toata ciocolata topita din frigider, am lasat cca. 3 linguri de ciocolata topita deoparte.

Crema rezultata a fost transferata intr-un posh si am acoperit fructele, umpland cosuletele dupa inspiratie.

Peste moturile albe, am lasat sa se prelinga ciocolata alba topita, iar la final, am decorat minitartele cu perlute sidefate.

Se tin la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu ciocolata