Desert mini tarte cu crema de vanilie si fructe

de Patty in Prajituri, 19 Noi 2017 | 7993 vizualizari

 

Tarte si placinte rumenite si iscusite!

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 300 g faina
  • 125 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura de zahar pudra
  • zahar vanilat
  • CREMA
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri amidon
  • zahar vanilat
  • coaja de la 1 lamaie
  • 100 g zahar pudra
  • FRUCTE
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini tarte cu crema de vanilie si fructe:

Pentru cojile de tarte, vom amesteca galbenusurile cu zaharul, adaugam untul si faina, amestecam pana se omogenizeaza dupa care se inveleste in folie alimentara si se da la frigider cca 1 ora.

Ungem formele cu ulei sau unt.

Intindem o foaie de cca 3 mm grosime si taiem cercuri cat formele de tarta, asezam aluatul in forme, apasand usor pe margine, le dam la cuptor cca. 25-30 min, pana se rumenesc, dupa care le lasam sa se raceasca foarte bine,

Crema
Intr-o cratita punem laptele la fiert. Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, pana s-a topit zaharul. Adaugam amidonul si amestecam. Cand laptele da sa fiarba, adaugam compozitia de galbenusuri si amestecam continuu pana se ingroasa.
Oprim focul, luam oala de pe foc, adaugam coaja de lamaie si zaharul vanilat, lasam sa se raceasca dupa care umplem tartele cu crema si ornam cu fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tarte cu crema de vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "RAFAELLA"