Mendiants sunt discuri din ciocolata garnisite cu 4 fructe seci sau confiate.
Fructele folosite inițial corespundeau celor patru ordine principale calugaresti: stafidele pentru Augustinieni, alunele pentru Carmelite, smochinele uscate pentru Franciscani și migdalele pentru Dominicani.
Astazi le putem gasi decorate cu fructe diverse si diferite ; coaja de portocala confiata, nuci, fructe de padure Goji etc.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/mendiants-cu-ciocolata.html
Începeți prin a pregăti toate ingredientele pentru decor.
Topiti ciocolata la bain-marie.
Se amestecă rapid cu o spatulă pentru a obține o temperatură uniformă.
Puneți cu o lingura pe o foaie din din silicon sau pe hârtie de pergament, discuri de ciocolată cu un diametru de 4- 5 cm.
Decorați și lăsați-le să se cristalizeze într-un loc răcoros.
Dezlipiti si serviti!