Desert mendiants cu ciocolata

de Catalina L in Dulciuri, 3 Feb 2018 | 2295 vizualizari

 

Mendiants sunt discuri din ciocolata garnisite cu 4 fructe seci sau confiate.
Fructele folosite inițial corespundeau celor patru ordine principale calugaresti: stafidele pentru Augustinieni, alunele pentru Carmelite, smochinele uscate pentru Franciscani și migdalele pentru Dominicani.
Astazi le putem gasi decorate cu fructe diverse si diferite ; coaja de portocala confiata, nuci, fructe de padure Goji etc.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/mendiants-cu-ciocolata.html

 

INGREDIENTE

  • 200 g de ciocolata de couvertura cu lapte - Venezuela 43%
  • decor:
  • alune de pădure intregi
  • mango uscata
  • fructe de padure Goji 
  • ornamente din zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mendiants cu ciocolata:

Începeți prin a pregăti toate ingredientele pentru decor. 

Topiti ciocolata la bain-marie.

Se amestecă rapid cu o spatulă pentru a obține o temperatură uniformă. 

Puneți cu o lingura pe o foaie din din silicon sau pe hârtie de pergament, discuri de ciocolată cu un diametru de 4- 5 cm. 

Decorați și lăsați-le să se cristalizeze într-un loc răcoros. 

Dezlipiti si serviti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mendiants cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu migdale, stafide si ciocolata