Desert melcisori cu branza dulce

de laura_n in Dulciuri, 19 Noi 2018 | 4161 vizualizari

 

Aluat fraged si umplutura cremoasa si dulce.
Un dulce rapid si gustos pentru oricare moment al zilei, alaturi de un ceai sau o cana cu lapte.

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 100 gr unt
  • 200 gr făină de grâu
  • un praf sare
  • 1 vr cutit bicarbonat de sodiu
  • 1 ou
  • 3 lg îndulcitor din ștevie
  • umplutura:
  • 100 gr branză de vaci
  • 100 gr ricotta
  • 1/2 lgta coajă uscată de portocale
  • 2 lg indulcitor
  • 1 ou
  • decor:
  • zahăr pudră
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert melcisori cu branza dulce:

Se mixeaza spuma untul moale (cu un praf de sare), se adaugă apoi oul. Dupa ce s-a omogenizat, se adaugă făina si bicarbonatul. Se frământă cât să se omogenizeze, nu mai mult, ca să nu își piardă fragezimea. Aluatul obținut se ambalează în folie alimentară și se pune la frigider, 15-20 minute.
Între timp, se pregătește umplutura de brânză.

* Eu am folosit brânză de vaci de casă, nu foarte cremoasă, și din acest motiv, am ales să o spumez cu ricotta. Puteți folosi cremă de branză sau o puteți pregăti în casă, după placul vostru. În compoziția de branză, se adaugă zahărul, un ou, coaja de portocală și se omogenizează.
Se dă la rece până se prepară fursecurile.
Se preincalzeste cuptorul. Se tapează o tavă mare cu hârtie de copt.
Se scoate aluatul de la rece. Se întinde sub formă dreptungiulara, între două hârtii de copt, astfel nu se va lipi și nici nu va fi nevoie de făină în plus.
Se scoate umplutura de brânză de la rece, se întinde în strat uniform pe toată suprafața aluatului, apoi se rulează strâns pe latura cea lungă. Rulada astfel obținută se îmbracă în hârtia de copt și se pune în frigider, timp de 10 minute. Se va porționa mai ușor dacă stă înainte la rece.
Se scoate apoi, se taie felii potrivite, se așază în tavă la mică distanță între ele. Se coc în cuptorul preîncălzit, la 160 grade C, timp de 15-20 minute. Când devin rumene, se scot din cuptor și se lasă la temperat. Abia după ce s-au răcit de tot, se pudrează cu zahăr vanilat.
Sunt perfecte alături de o cană cu ceai, lapte sau pentru pachețelul de școală/ servici.   Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert melcisori cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mirela0911 1

26.11.2018, 13:26

Ce buni sunt!

oanapl 1

15.10.2019, 09:59

Ce bine arata! Imi ploua in gura!

Criss 1

15.10.2019, 13:10

O sa fur reteta, ca tare bine arata.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo