Desert la cupa, cu ciocolata alba si dulceata de trandafiri

de Merisor in Dulciuri, 23 Noi 2014 | 6015 vizualizari

 

Nu imi place sa mananc ciocolata alba, simpla, dar e foarte buna folosita la diverse creme.
De data aceasta am combinat-o cu frisca si mascarpone si a iesit un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 cupe:
  • 100 gr ciocolata alba(de la Lidl)
  • 250 gr frisca lichida Hulala
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri dulceata de trandafiri(Raureni)
  • 12 piscoturi Savoiardi
  • 500 ml cafea fiarta, mai slaba(3 lingurite cafea + 1 lingurita zahar)
  • 25 ml Amaretto
  • 50 gr alune prajite si rasnite grosier
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la cupa, cu ciocolata alba si dulceata de trandafiri:

Preparam intai cafeaua la filtru din 500 ml apa si 3 lingurite cafea, apoi adaugam in ea 1 lingurita zahar, si un varf cutit sare.

Lasam cafeaua sa se raceasca si adaugam amaretto.

Rupem ciocolata in bucatele si o punem intr-un vas la foc moale, impreuna cu 100 ml frisca lichida si mestecam continuu pana se topeste ciocolata, apoi dam vasul la rece.

Mixam 150 ml frisca lichida pana devine cremoasa, apoi o amestecam cu dulceata de trandafiri.

Card ciocolata topita s-a racit, o mixam pana devine cremoasa, apoi o amestecam cu mascarponele, adaugand cate putin mascarpone si mixand energic.

Piscoturile le vom trece prin cafeaua cu amaretto, cate 2 secunde pe fiecare parte, astfel incat sa nu se insiropeze prea rau.

Asamblare:

Presaram pe fundul cupelor putine alune rasnite grosier, apoi asezam peste ele, cate un piscot rupt in doua.

Cu ajutorul unui posh, sau chiar doua, daca nu avem doua, folosim o punga de plastic, punem cremele peste piscoturi, alternandu-le sa se observe fiecare si mai presaram alune din loc in loc.

Mai adaugam cate doua piscoturi in fiecare cupa, apoi finalizam cu crema si alune.

Este un desert delicios si de efect, cu gust dulce-amarui.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Un strop de sare in cafea, ii va accentua simtitor gustul. Eu obisnuiesc sa pun si in cafeaua de baut, dar trebuie pusa putina sa nu se simta gust de sarat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la cupa, cu ciocolata alba si dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar (2)