Desert gogosi berlineze

de ione21 in Dulciuri, 29 Noi 2013 | 54540 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 270 ml lapte
  • 60 gr zahăr
  • 25 grame drojdie
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 esenţă vanilie
  • 1 vârf cuţit de sare
  • 45 gr unt
  • 500 gr făină
  • Ulei pentru prăjit (cca 1 litru)
  • Zahăr pudră
  • Gem, finetti (opţional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi berlineze:

Laptele cald se amestecă cu zahărul şi drojdia, apoi se adaugă gălbenuşurile, vanilia, sarea şi untul. Se adaugă făina şi se amestecă bine cu o lingură. Aluatul se răstoarnă pe masa pudrată cu făină şi se frământă puţin până se uniformizează. Se pune într-un castron, se acoperă cu un prosop şi se lasă să crească o oră.

Se taie pătrăţele din hârtia de copt, iar după ce aluatul a crescut, se taie în bucăţele mici, le-am cântărit de 30 gr fiecare, se formează bile şi se pun pe bucăţile de hârtie pentru încă o oră la crescut, acoperite cu un prosop.

După acest timp, se pune uleiul într-o tigaie la încins şi se ia câte o hârtie cu bila de aluat crescută şi se răstoarnă în baia de ulei. Se rumenesc fiecare pe ambele părţi la foc mic, atenţie că o să se rumenească foarte repede; apoi se scot pe o farfurie aşternută cu serveţele să absoarbă din ulei.

Se pot servi simple, cu gem sau zahăr pudră deasupra.

TIPS-URI

1

Din aceasta compozitie ies 30 gogoşi a câte 30 grame fiecare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi berlineze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigei pufosi si moi