Desert galuste cu prune si gris

de Zamfira in Dulciuri, 19 Sep 2013 | 65180 vizualizari

 

O noua reteta de galuste cu prune, mai exact cu putin gris in aluat. O varianta noua pentru mine, deci trebuia incercat. :) In prima reteta de galuste va povesteam ca este un desert favorit al copilariei mele, o bucurie enorma chiar si acum, de a savura gustoasele galuste. Si iata, revin cu reteta intr-o noua forma pe care v-o recomand, sunt bune, bune... reteta pentru care ii multumesc Laurei Adamache!

 

INGREDIENTE

  • 700 g cartofi albi fainosi
  • 150 g faina
  • 2 oua medii
  • 50 g gris
  • 1 varf cutit sare
  • 180 g pesmet (pentru tavalit)
  • 70 -75 g zahar (pentru tavalit)
  • 40 g unt (pentru pesmet)
  • 6 prune
  • 2-3 linguri zahar (pentru prune)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert galuste cu prune si gris:

Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Spalam prunele, le taiem in doua si presaram 2-3 linguri de zahar tos. Topim 40 g de unt, apoi adaugam pesmetul si il rumenim bine. Adaugam 75 g zahar. Amestecam totul foarte bine si lasam sa se raceasca. Cartofii fierti ii curatam de coaja si ii presam sau ii dam pe razatoarea mica. Pasta de cartofi o asam un pic sa se raceasca (maxim 4-5 minute). Adaugam ouale, sarea, faina, grisul si amestecam. Vom obtine un aluat lipicios si omogen.

Punem apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingura de ulei.

Cu mana umeda rupem putin cate putin din aluat pe care il aplatizam, punem in centrul fiecaruia o jumatate de pruna, inchidem si dam o forma rotunda de galusca.

Punem 3-4 galuste in apa si le fierbem pana cand se ridica una cate una la suprafata. Le scoatem cu o lingura cu gauri (scurgem bine apa de pe ele) si le punem in tigaia cu pesmet. Le rotim pe toate partile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste cu prune si gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Geanina87 1

19.09.2013, 22:05

bune

Corinuta 1

20.09.2013, 10:00

tare bune!

DinuConstantina 1

30.07.2017, 16:08

dece mai puneti print,daca nu se pot prunta?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Galuste cu gem de prune