Pentru iubitorii de dulce cu parfum si gust de lamaie, aceste fursecuri sunt perfecte, se fac usor doar ca se lasa asteptate prin frigider pana ajung in cuptor, in rest sunt foarte bune!
Mixam untul cu zaharul pana devine cremos, adaugam oul cu coaja de lamaie, mixam pana la omogenizare, dupa care faina o amestecam cu sarea si praful de copt si le punem in 3 , 4 transe, dar cernute si mixam dupa fiecare pana obtinem o pasta grosuta, la final adaugam zeama de lamaie, incorporam bine pana ce aluatul devine omogem si lipicios.
Dam bolul la frigider pentru circa 2 ore!
Dupa acest timp, scoatem aluatul si luam cate o bucatica din compozitie si formam in podul palmelor bilute de marimea unei nuci si le asezam pe un platou, continuam pana terminam tot aluatul, mie mi-au iesit 18 fursecuri.
Bagam platoul inapoi la frigider pentru minim jumatate de ora, timp in care pregatim 2 castronele/boluri mai mici cu zahar, unul tos si unul pudra.
Incalzim cuptorul la 180°C.
Scoatem bilutele de aluat, le trecem prima data prin zahar tos, apoi zahar pudra cat sa fie acoperite in totalitate si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
(Facem acest pas foarte repede pentru a nu se incalzi aluatul).
Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute sau pana cand fursecurile au crapat frumos deasupra!
Dupa ce sunt gata, le lasam se raceasca, apoi le putem servi cu placere!