Desert friganele

de Ancutsa in Dulciuri, 30 Mai 2018 | 3322 vizualizari

 

Pentru mine, friganelele, gogosile, mirosul de vinete coapte si aroma de dulceata care fierbe sunt o parte din aromele copilariei. Nu am mai facut demult friganele si toata lumea ar fi mancat ceva dulce, asa ca am pregatit cateva, folosind o paine mai veche. Unii le-au mancat cu zahar pudra, altii simple, altii cu smantana mai grasa si gem de mure de casa.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 paine mai veche
  • un praf de sare
  • 1 pahar cu lapte
  • Pentru decor:
  • zahar pudra
  • ori smantana 20% si gem de mure
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert friganele:

 

Intr-un castron mai inalt, se bat cu un tel ouale cu laptele si un praf de sare.

Se feliaza o paine mai veche (de o zi sau doua), apoi se scufunda fiecare felie in amestecul de oua cu lapte si se scoate repede pe o farfurie.

Cand eram mici, tata prajea friganelele intr-un tuci cu ulei incins, acum i-am rasfatat eu pentru ai mei si le-am pregatit intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei incins. Ce-i drept, tot tata le face cele mai bune.

 

Timp: aprox 30min

Portii: 6

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/friganele.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert friganele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone