Desert flan cu lapte condensat si cafea

de xana in Bucatarasi celebri, 13 Mar 2018 | 6946 vizualizari

 

Reteta apartine bucatarului australian Bill Granger si este minunata.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cutie de lapte condensat(370gr)
  • 1 lingurita cu varf de cafea instant
  • 400 ml de lapte
  • esenta de vanilie
  • 200 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert flan cu lapte condensat si cafea:

Punem zaharul pe foc si il lasam sa se caramelizeze, miscand ocazional cratita pentru a se topi uniform. Il turnam cu grija in forma (nu trebuie sa fie neaparat din cea cu gaura in mijloc) in asa fel incat sa imbracam si peretii acesteia.

Cu ajutorul unui tel amestecam ouale impreuna cu laptele condensat. Adaugam vanilia, cafeaua si laptele si omogenizam.

Trecem compozitia printr-o sita si o turnam peste caramel apoi punem forma intr-o alta putin mai mare in care turnam apa fierbinte apoi acoperim cu folie de aluminiu.

Dam la cuptorul preincalzit la 150º C, pentru 1 ora- 1 ora si 15 minute.

 

Cand s-a racit complet trecem un cutit pe margini apoi o rasturnam pe platoul de servit si o dam la frigider pentru o ora- doua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan cu lapte condensat si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]