M-am tot gândit ce desert să fac.
Chiar dacă a fost o zi minunată de toamnă,nu prea am avut chef să mă complic prea mult,mai ales după săptămâna de “foc” pe care am avut-o la serviciu.
Aşa că am ales să pregătesc nişte eclere,reţeta este uşoară, trebuie doar puţină atenţie când coaceţi cojile de eclere.
Dacă nu vreţi desert, puteţi la fel de bine să puneţi o umplutură sărată.
Pentru cojile de eclere:
Pentru crema de fructe de pădure:
Am pregatit cojile pentru eclere.
Pentru acestea se face un aluat oparit.
Intr-o cratita am pus laptele, apa si untul, le-am pus pe foc, iar cand a inceput sa fiarba, am luat vasul deoparte si am pus toata faina odata.
Am pus si un praf de sare. Am amestecat energic ca sa nu ramana cocoloase, am pus iarasi vasul pe foc si am mai lasat putin, amestecând tot timpul.
Am lasat vasul deoparte sa se racoreasca putin compozitia, apoi am adaugat pe rând cele 5 oua, amestecând dupa fiecare.
Am pus compozitia într-un poş si am format eclerele, în tava în care am pus hârtie de copt.
Am avut 2 tavi si le-am pus pe rând la cuptor.
Am încalzit cuptorul la 200 de grade C si le-am lasat 15 minute, apoi am redus temperatura la 180 de grade C si le-am mai lasat 20 de minute.
In nici un caz sa nu deschideti cuptorul in acest timp pentru ca se vor lasa cojile care au crescut între timp.
Cât s-au racit cojile, am pregatit crema.
Zmeura si murele le-am amestecat cu îndulcitorul, am pus cam 50 ml apa si le-am dat un clocot. Le-am pasat cu blenderul.
Amidonul l-am diluat cu putina apa rece si l-am pus peste fructe.
Am pus iarasi vasul pe foc si am amestecat pâna s-a îngrosat.
Când s-a racit, am amestecat cu crema mascarpone si am umplut cojile de eclere.
Deasupra cremei am pus frisca.
Am pudrat cu zahar.
S-aveţi poftă !!