Desert cu pepene

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 6 Sep 2016 | 5363 vizualizari

 

O nebunie. Am folosit un pepene galben zemos foarte aromat.Un desert delicios si racoritor pentru zilele calduroase.

 

INGREDIENTE

  • 8-9 piscoturi
  • 300 g iaurt Cedra (6% grasime)
  • 300 g iaurt 10 % grasime
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 80-100 g zahar pudra
  • 10 g gelatina granule
  • 500 g pepene
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu pepene:

Taiem pepenele cuburi. Punem gelatina la hidratat. Mixam bine  smantana, apoi adaugam zaharul pudra mixand in continuare.

Adaugam si iaurtul amestecand usor. Incalzim gelatina pana ajunge la punctul de fierbere , lasam sa se racoreasca putin, o amestecam cu cateva linguri din compozitia de iaurt, apoi o adaugam in toata compozitia de iaurt.

Intr-o tava de cozonac punem folie si apoi asezam alternativ un strat de crema unul de pepene.Deasupra asezam un rand de piscoturi. Invelim si partea superioara in folie si introducem la frigider pentru cateva ore. Eu l-am lasat de seara pana dimineata.

Dimineata am rasturnat tava, piscoturile raman la baza desertului si am ornat cu bucati de pepene. A fost un desert foarte aromat si racoritor.

TIPS-URI

1

Zaharul se adauga dupa gust

2

Se pot folosi 2 plicuri de gelatina.Eu am folosit unul si crema nu a fost foarte tare, dar nu prea iubesc gelatina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu pepene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri de Bratislava(Pozsonyi kifli)