Desert cu pepene

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 6 Sep 2016 | 5449 vizualizari

 

O nebunie. Am folosit un pepene galben zemos foarte aromat.Un desert delicios si racoritor pentru zilele calduroase.

 

INGREDIENTE

  • 8-9 piscoturi
  • 300 g iaurt Cedra (6% grasime)
  • 300 g iaurt 10 % grasime
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 80-100 g zahar pudra
  • 10 g gelatina granule
  • 500 g pepene
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu pepene:

Taiem pepenele cuburi. Punem gelatina la hidratat. Mixam bine  smantana, apoi adaugam zaharul pudra mixand in continuare.

Adaugam si iaurtul amestecand usor. Incalzim gelatina pana ajunge la punctul de fierbere , lasam sa se racoreasca putin, o amestecam cu cateva linguri din compozitia de iaurt, apoi o adaugam in toata compozitia de iaurt.

Intr-o tava de cozonac punem folie si apoi asezam alternativ un strat de crema unul de pepene.Deasupra asezam un rand de piscoturi. Invelim si partea superioara in folie si introducem la frigider pentru cateva ore. Eu l-am lasat de seara pana dimineata.

Dimineata am rasturnat tava, piscoturile raman la baza desertului si am ornat cu bucati de pepene. A fost un desert foarte aromat si racoritor.

TIPS-URI

1

Zaharul se adauga dupa gust

2

Se pot folosi 2 plicuri de gelatina.Eu am folosit unul si crema nu a fost foarte tare, dar nu prea iubesc gelatina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu pepene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoici