Desert cu mere si mascarpone

de cristina1985 in Dulciuri, 5 Noi 2018 | 3031 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g mere
  • 40 g zahar pudra
  • 1 pliculet zahar cu caramel
  • 2 lg apa
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 150 g crema de branza cu vanilie
  • 150 g crema de branza cu mere si stafide
  • 1/2 pachet biscuiti digestivi (de 400 g )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu mere si mascarpone:

Merele se curata de coaja. Apoi, fiecare se taie in doua, apoi in patru. Se elimina cotorul (la fiecare sfert de mar)  cu unt cutit, dupa care taiati in cubulete mici.

Peste merele taiate se pun 2 lg de apa, zaharul pudra si zaharul cu caramel si se fierb 20-30 minute, pana scade lichidul (nu mai putin de 20 minute). Amestecati, in tot acest timp. Apoi, se lasa la racit.

Crema de mascarpone se amesteca cu cele doua tipuri de branza.

Se pregatesc cupele sau paharele. Se rup in maini biscuitii ( sau se zdrobesc putin, cu un sucitor). Fiecare decide cat pune, in functie de marimea paharelor. Urmeaza compozitia de mere calite, crema, iar biscuiti, mere si crema de mascarpone. Se orneaza cu merele calite ramase.Se pastreaza la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu mere si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Winter cu portocale