Desert cu mere caramelizate si biscuiti

de alldaycooking in Dulciuri, 30 Oct 2011 | 5208 vizualizari

 

Pentru acest desert am folosit niste biscuiti pe care i-am gasit la Lidl. Biscuitii sunt rotunzi de marimea unei monezi de 50 de bani, oarecum asemanatori cu piscoturile, dar ceva mai densi totusi. Cred ca se pot inlocui fara probleme cu piscoturi.

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 50 gr stafide
  • 4 linguri de fructoza
  • 300 ml frisca
  • 150 ciocolata alba
  • 10 gr gelatina
  • biscuiti
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu mere caramelizate si biscuiti:

Stafidele le-am pus intr-un pahar cu apa calduta sa se hidrateze. Merele le-am curatat de coaja si le-am taiat cubulete pe care le-am adaugat la fructoza caramelizata. Am lasat in continuare pe foc tigaia cu mere pana cand sucul lasat de acestea s-a redus foarte mult. La sfarsit am adaugat scortisoara. Intr-o tava de chec am asezat bescuitii unul langa altul, iar deasupra lor am adaugat merele caramelizate si cateva stafide. Gelatina am pus-o la hidratat intr-un pahar cu apa. Smantana si ciocolata le-am incalzit fara a le aduce la punctul de fierbere. Cand erau inca fierbinti am adaugat gelatina si am amestecat bine. Jumatate din amestecul de ciocolata si smantana l-am turnat peste biscuti si mere. Am asezat inca un strat de biscuiti si restul de stafide. Peste biscuti am turnat restul de crema. Am lasat la rece peste noapte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu mere caramelizate si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca