Desert cu ciocolată şi zmeură

de diaconta in Dulciuri, 27 Oct 2015 | 3740 vizualizari

 

Dragii mei,azi v-am adus un desert foarte bun,dar mai ales e un desert pentru care nu trebuie sa ne simţim vinovaţi savurându-l cu plăcere maxima. De ce? Pentru că am folosit ciocolată cu 74% cacao,zmeură care este foarte eficientă în diete ,dar mai ales îndulcitorul natural pe baza de stevia Green Sugar,îndulcitorul cu zero calorii şi indice glicemic zero. Green Sugar este obţinut din extract de Stevia rebaudiana şi eritritol (obţinut din porumb),deci este un dulce natural,care nu schimbă gustul preparatelor şi poate fi folosit inclusiv în preparatele care presupun preparare termică.
Pentru că nu fermentează,este indicat chiar şi persoanelor care suferă de diabet.
O alternativă sănătoasă pentru dulciurile noastre.
Si pentru ca în luna Octombrie sărbătorim 5 ani de când Green Sugar este alături de noi,oferindu-ne o alternativă sănătoasă,i-am pus desertului o hăinuţă mai festivă.
Aşadar,haideţi să cântăm împreună „La mulţi ani Green Sugar”.

 

INGREDIENTE

Crema de ciocolata:

  • 100 g ciocolata 74% cacao
  • 200 ml smântâna pentru frisca 35,1% grasime( Excellence de la Elle&Vire)
  • 18 g îndulcitor Green Sugar(4 stick-uri)
  • 1 lingura visinata

Sos de zmeura:

  • 300 g zmeura congelata
  • 5 linguri îndulcitor Green Sugar

Pentru ornat:

  • 100 ml smântâna pentru frisca
  • 4 picaturi îndulcitor Green Sugar lichid
  • Sticksuri din ciocolata
  • Ornamente inimioara si confetti
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu ciocolată şi zmeură:

Smântâna pentru frisca am amestecat-o cu Green Sugar si am pus-o pe foc pâna a ajuns la punctul de fierbere.Am luay vasul de pe foc si am pus ciocolata rupta bucati.

Am amestecat cu un tel pâna când s-a topit ciocolata.Am adaugat apoi visinata.

Dupa ce s-a racorit am pus-o la frigider.

Dupa ce a început sa se întareasca,am mixat-o foarte bine si am pus-o în cupe.

Zmeura am amestecat-o cu Green Sugar si am pus vasul pe foc pâna s-a înmuiat putin,apoi am trecut-o printr-o sita deasa pentru a elimina semintele.

Am pus iarasi vasul pe foc si am lasat sa fiarba pâna a scazut suficient si s-a îngrosat,asemanator unui gem.

Am pus sosul de zmeura în cupe peste ciocolata si am mai pus  si zmeura.

Smântâna pentru frisca am mixat-o si am adaugat 4 picaturi de îndulcitor Green Sugar,apoi am pus-o în cupe cu ajutorul unui poş.

Am ornat cu cofetti si sticksuri din ciocolata.

Este de preferat sa-l lasati putin la frigider înainte de a-l servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu ciocolată şi zmeură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Gherca Daniela 1

28.10.2015, 11:25

miki_a 1

29.10.2015, 20:04

Arata exceptional! Da-mi un indiciu despre smantana pentru frisca! Unde o gasesc de cumparat?

diaconta 1

29.10.2015, 21:37

Ela,eu am primit-o in cosul cadou.N-am vazut in comert.
Iti pun o poza cu cutia,poate esti mai norocoasa si gasesti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza proaspata de vaci degresata