Desert cu căpşuni

de diaconta in Dulciuri, 6 Mai 2012 | 5350 vizualizari

 

Pentru azi doar un desert simplu,cât sa ne amagim pofta de dulce.M-au tentat capşunii la piata,dar am sa-mi cam pun pofta în cui pâna apar capşunii autohtoni.Initial am spus ca n-o sa fac desert,pentru ca mai am de munca cu niste kilograme,dar am zis ca nu-i rau sa manânc fructe,ca doar e sanatos….hi hi hi.

 

INGREDIENTE

Pentru foaia de rulada am folosit compozitia de la gaufre:

  • 3 oua
  • 170 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte batut 2% grasime
  • 200 gr faina
  • 5 gr praf de copt
  • Esenta de vanilie
  • Sare

Pentru umplutura:

  • 600 gr capsuni
  • 4 linguri zahar
  • 250 gr crema mascarpone
  • 1 lingura amidon alimentar

Pentru ornat:

  • 200 ml frisca lichida
  • Capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu căpşuni:

Capsunii se taie bucati si se pun cu zahar sa lase sirop.Pastram cativa pentru decor.

Se pregateste compozitia pentru foaia de rulada.De fapt acestea sunt niste clatite uriase,coapte in tava grill(de forma patrata).

Se amesteca toate ingredientele.Va trebui sa obtinem o compozitie ceva mai groasa decat pentru clatitele obisnuite,dar ceva mai subtire ca cea pentru gaufre.Se lasa la frigider pentru o ora.

Ungem tigaia cu foarte putin ulei,ajutandu-ne de o pensula de silicon.Coacem clatite mai grosute.Compozitia este destul de „delicata” si cam greu de întors la dimensiunea aceasta.Asa ca prima  mi s-a rupt si mi-au ramas doar trei bucati.

Nu-i nici un bai ,ca doar tot trebuia sa gust sa vad daca’s bune …..

Dizolvam amidonul cu siropul de la capsuni,apoi amestecam amidonul in toata compozitia.Punem totul intr-o cratita pe foc si amestecam pana se ingroasa.Lasam jeleul sa se raceasca.

Mixam crema mascarpone,apoi incorporam jeleul de capsuni,amestecand cu o lingura pentru a pastra bucatile de fructe intregi.

Intindem foile de clatite(le-am adaugat si pe lungime si pe latime,daca doriti o rulada mai groasa puteti sa le adaugati doar pe latime),asezam deasupra crema de capsuni si rulam.

Ornam cu frisca si capsuni si lasam la frigider pana cand crema se intareste si se poate taia.

Dupa cum vedeti ,eu am folosit foarte putin zahar si gustul a fost perfect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu căpşuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni si crema de vanilie