Desert cozonac cu merisoare si nuca – de post

de anca_rm in Mancaruri de post, 24 Mar 2017 | 3937 vizualizari

 

Un cozonac foarte gustos si foarte usor de facut.
Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250-270ml apa carbogazoasa
  • coaja razuita de la o lamaie bio
  • 10 gr drojdie uscata
  • pudra de scortisoara
  • 50 ml ulei
  • 120 gr zahar
  • Pt umplutura
  • 250 gr nuca
  • 100 gr merisoare
  • esenta rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu merisoare si nuca – de post:

Faina o cernem, daca este nevoie.

Apa o incalzim putin si dizolvam in ea drojdia uscata. impreuna cu 2 linguri de zahar.

Facem o mica adancitura in faina si punem zaharul, scortisoara, uleiul, coaja razuita de lamaie si apa cu drojdia.

Framantam pana cand avem un aluat ferm si nelipicios.

Acoperim aluatul cu un prosop curat sau cu o folie de plastic si il punem intr-un loc caldut.

Asteptam sa creasca pana isi dubleaza volumul (cam 45 minute, dar depinde de temperatura din incapere).

Pana creste aluatul, facem umplutura :

Nuca prajita o maruntim sau chiar o putem macina; merisoarele le amestecam cu esenta de rom si le lasam sa traga esenta.

Pe masa infainata sau unsa cu ulei, turnam aluatul si il intindem pana cand obtinem o foaie de aluat groasa cam de 0.5 mm.

Pe aluatul intins, punem cu mana nuca si merisoarele. Rulam aluatul si il asezam in tava de copt.

Acoperim cozonacul cu o folie de plastic unsa cu ulei si il lasam sa creasca din nou, pentru inca 30-45 minute.

Il punem la copt in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 40 minute.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu merisoare si nuca – de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (13)

miki_a 1

25.03.2017, 17:14

Delicios!🍞🍞🍞

mirela0911 1

26.03.2017, 17:16

O feliuta servesc si eu!

Bucataras Diana 1

27.03.2017, 12:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole cu nuca