Desert covrigi cu ciocolata

de Lau in Dulciuri, 2 Mar 2018 | 6494 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita sare
  • 1 cub drojdie(25 g)
  • coaja de portocala
  • 3 linguri ulei
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 4 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 100 g nuca macinata
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • susan
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert covrigi cu ciocolata:

Crema-Intr-un bol amestecam amidonul, cacao, zaharul. Adaugam laptele fierbinte, amestecand continuu pana ce se dizolva.

Punem laptele din nou in cratita si punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, adaugam untul taiat cubulete,  amestecam pana ce se omogenizeaza. Oprim focul, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, adaugam nuca macinata si esenta de rom dupa gust.

Aluat-cernem faina intr-un bol, adaugam zaharul, sarea, coaja de portocalal; amestecam si facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, galbenusurile amestecate cu smantana, incepem sa framantam si daca este nevoie, se adauga putina apa calduta, la final framantam aluatul cu uleiul.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in bucati egale, fiecare bucata o intindem sub forma de oval, ungem cu crema de ciocolata, rulam strans si impletim cate 2 suluri, unim capetele dand forma de cerc.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut si presaram mac.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos. Se pudreaza cu zahar cat sunt fierbinti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert covrigi cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri decorative trase in ciocolata alba cu cocos