Desert Cornuri pufoase cu gem

de gaby_gabytza in Prajituri, 6 Feb 2019 | 2606 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 300 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • esenta de vanilie
  • 100 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • gem de capsuni
  • Pentru uns:
  • 100 g miere de albine
  • 3-4 linguri apa
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Cornuri pufoase cu gem:

Pregatim maiaua din drojdia, laptele cadlut si zaharul si lasam deoparte 15 min. Cernem faina iar in mijloc turnam maiaua, untul topit, sarea, esenta si oul. Incepem sa framantam aluatul iar la sfarsit adunam aluatul cu un pic de ulei si dam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 5 bucati.Luam prima bucata si pe masa infainata intindem un dreptunghi dupa care decupam triunghiuri.Punem cate o lingura de gem pe partea mai lata si rulam.Le asezam frumos intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la dospit 30 min. Dupa care dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Cat inca sunt fierbinti le ungem cu mierea dizolvata in apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Cornuri pufoase cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

gaby_gabytza 1

08.02.2019, 08:47

Multumesc 🤗🤗🤗

Gabriela_Gh 1

08.02.2019, 10:01

Foarte bune!

dantes 1

08.02.2019, 10:42

Bune!

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri pufoase cu gem