Desert cornuri cu dulceata de gogonele

de mirela0911 in Dulciuri, 4 Feb 2018 | 2678 vizualizari

 

Am pregatit aceste cornuri simple, dar tare bune si aromate de la dulceata de gogonele. 

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie poaspata
  • 1 lgt zahar
  • un praf de sare
  • 50 ml ulei
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 lg zahar
  • dulceata de gogonele
  • 1 galbenus
  • 2 lg lapte
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu dulceata de gogonele:

Se incalzeste usor cca 100 ml lapte in care se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se amesteca, apoi se adauga si drojdia. Se lasa la dospit. 

Se cerne faina intr-un bol. Se pune uleiul, oul, coaja de lamaie si se toarna maiaua. Restul de lapte se incalzeste impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, dar nu foarte tare, atat cat sa se dizolva zaharul. Se toarna si acesta peste faina si se framanta un aluat moale si nelipicios. Se lasa deoparte sa creasca pentu aproximativ 30-45 de minute.

Dupa ce si-a dublat volumul, se rastoarna aluatul pe masa de lucru. Se imparte in doua. Fiecare parte se intinde cu sucitorul in foma rotunda si se taie in triunghiuri. La baza triunghiului se pune cate o lingurita de dulceata de gogonele apoi se ruleaza strans inspre varf, formandu-se cornul.

Se asaza cornurile pe tava tapetata cu hartie de copt si se lasa 15 minute sa creasca. Galbenusul se bate bine cu cele 2 lg de lapte si se ung cornurile. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Se scot din cuptor si se acopera cu un prosop curat!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice dulceata care este mai groasa.

2

Eu am ales dulceata de gogonele pentru ca este mai groasa si este tare aromata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu dulceata de gogonele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Crema pasticcera