Desert cornulete cu rahat

de simsim82 in Dulciuri, 9 Mar 2014 | 60316 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g untura
  • 125 g smantana
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 350 g faina (aproximativ)
  • rahat sau miez de nuca -pentru umplut
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu rahat:

Smantana, untura, zaharul, oul si faina se pun intr-un bol si se framanta bine.
Se imparte aluatul in 4 parti si din fiecare parte se intinde o foaie cu diametrul de aproximativ 25 cm.
Fiecare foaie se taie in 12 parti/fasii triunghiulare. Pentru fiecare triunghi se foloseste o bucata de rahat sau miez de nuca, pe care le asezam pe partea mai lata a triunghiului si rulam spre interior.
Se asaza in tava cornuletele astfel formate si se dau la cuptor (deja incalzit la 175 grade C) timp de 15-20 minute. Cand incep sa se rumeneasca, trebuie scoase din cuptor.
Se pudreaza cu zahar pudra (eventual si vanilat) si se servesc, de preferinta, a doua zi sau chiar dupa 2-3 zile, dar la noi nu rezista atat de mult, asa ca....pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu magiun