Desert cornulete cu dulceata de gutui

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 26 Apr 2017 | 11235 vizualizari

 

Ador cornuletele indiferent de umplutura lor.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri miere
  • 25 gr unt sau margarina
  • 1 ou pentru uns
  • 1 praf de sare
  • dulceata de gutui
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu dulceata de gutui:

      Dizolvam pliculetul de drojdie in 2-3 linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Lasam aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in doua si intindem cu sucitorul doua foi rotunde, nu foarte groase. Impartim apoi foaia si o taiem cu cutitul, mai intai in patru, apoi in sase si apoi in opt si punem cate o lingura de dulceata de gutui pe fiecare triunghi rezultat. Rulam cornurile, le punem in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina sau unt si le mai lasam sa creasca cam jumatate de ora.

 Dupa ce au crescut, batem un ou cu doua linguri lapte si ungem cornurile deasupra. Le punem apoi in cuptorul incins la foc potrivit, pana se rumenesc. Le ungem cu putina miere. Sunt foarte bune atat calde, cat si reci.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Putem folosi ce dulceata dorim.

2

Sarea nu trebuie sa ia contact cu drojdia, pentru ca nu mai creste aluatul.

3

Daca nu facem umplutura dulce, nu mai adaugam miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea