Desert clatite cu capsuni si ciocolata

de CameliaR in Dulciuri, 3 Mai 2017 | 4495 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura de ulei
  • 1 praf sare
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • 500 g mascarpone
  • 100 ml frisca
  • capsuni
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite cu capsuni si ciocolata:

Punem faina intr-un vas incapator, apoi adaugam ouale, sarea, 1 lingura esenta de vanilie, uleiul si putin lapte. Mixam. Adaugam treptat laptele, pana il incorporam pe tot in amestecul de faina. Daca aluatul este prea gros, atunci mai adaugati lapte, iar daca este prea subtire, mai adaugati faina. Cu un servetel imbibat in ulei, stergem suprafata tigaii de clatite.  Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita.

Cu un polonic, turnam usor compozitia pe centrul tigaii. Trebuie sa lasam aproximativ 1 minut clatita, pana face bule la suprafata, iar apoi trebuie sa o intoarcem pe partea celalalta. 

Crema:

Rupem ciocolata in bucatele potrivite, apoi o topim la bain-marie. Punem crema de mascarpone intr-un bol (crema trebuie sa fie la temperatura camerei). O mixam timp de 1 minut. Adaugam frisca batuta, apoi adaugam ciocolata topita. Mixam bine. Taiem felii de capsune si dupa ce umplem clatitele cu crema, adaugam si aceste feliute.

La final, decoram cu frisca.  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa cu dovleac si glazura de ciocolata