Desert choux a la creme cu capsuni

de oanapl in Prajituri, 11 Iun 2017 | 4658 vizualizari

 

Pentru aluat, am folosit o reteta de la Merisor careia ii multumesc.

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 400 ml apă
  • 200 ml ulei
  • 300 g făină
  • 6 ouă
  • un praf sare
  • crema de vanilie :
  • 500 ml lapte
  • 80 g amidon de porumb Dr. Oetker
  • 80 g zahăr
  • 4 gălbenusuri
  • esentă de vanilie
  • ornat:
  • 200 ml frișcă lichidă
  • căpșuni
  • zahăr pudră
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert choux a la creme cu capsuni:

Pentru aluat, pui apa la fiert, împreună cu uleiul și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adaugi făina, tragi vasul de pe foc și amesteci intens, până se omogenizează compoziția.
Lași această compozitie să se răcească bine, apoi încorporezi pe rând cele 6 ouă, amestecand bine după fiecare.

Lași aluatul la rece 10 minute, apoi, cu ajutorul unui posh, formezi rotocoale într-o tavă unsă, sau tapetată cu hârtie de copt și le coci pentru 30-35 de minute, la 180 de grade C. Lași spatiu mare intre ele deoarece vor crește destul de mult. Nu deschizi cuptorul pe parcursul coacerii, deoarece aluatul crește destul de mult, formând un gol la interior, iar la contactul cu aerul rece se va lăsa.

De asemeni, după expirarea timpului, mai lași aluatul în cuptor 5 minute, nu îl scoti brusc, tot din același motiv.


Pentru cremă, pui intr-o cratită gălbenusurile și zahărul măcinat și amesteci bine, adaugi amidonul și il incorporezi incet. Adaugi putin lapte și continui să amesteci cat să obtii o pastă fină fără cocoloase, apoi adaugi treptat tot laptele și esenta de vanilie. Lași să fiarbă crema la foc mic, amestecand continuu pană cand crema se va ingroșa.


Dupa ce crema este gata, o transferi intr-un vas curat și o acoperi cu folie alimentară (pentru a nu se forma crusta) și o lasi să se răcească. Dupa ce crema s-a racit o mixezi cateva minute, ca sa devină mai fină.

Bati frișca lichidă cu zahărul pudră.

 Tai cojile și le umpli cu crema de vanilie și frișca lichidă, cu ajutorul posh-ului. Deasupra așezi cateva feliute de căpșuni. Așezi căpăcelele peste căpșuni și le pudrezi cu zahăr sau le ornezi cu ciocolată.

Le lași la rece minim o oră și apoi le servești.

 

 

TIPS-URI

1

Nu deschide cuptorul pe parcursul coacerii, deoarece aluatul crește destul de mult, formând un gol la interior, iar la contactul cu aerul rece se va lăsa.

2

De asemeni, după expirarea timpului, mai lasa aluatul în cuptor 5 minute, nu îl scoate brusc, tot din același motiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert choux a la creme cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Semifreddo cu migdale