Desert chinezesc cu orez si migdale

de retetele_tinei in Dulciuri, 2 Noi 2014 | 4439 vizualizari

 

Va propun acest desert, care, sincer, la inceput nu m-a convins in totalitate, dar cand a fost gata.... sunt fara cuvinte, nu mi-as fi inchipuit, ca ar putea fi asa gustos .
Veti observa ca n-am pregatit in cantitate mare, pt ca nu stiam daca ne v-a placea sau nu... este, de asemenea, ideal pt post.

 

INGREDIENTE

  • 125g orez
  • 2 linguri de miere
  • 10 sau 15 migdale
  • sare
  • apa pt fiert
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chinezesc cu orez si migdale:

Orezul, se spala si se lasa in apa rece pt 2 h. Dupa cele 2h, orezul se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Eu la 125g orez, am pus, 1l de apa.
Dupa ce orezul a fost fiert, se strecoara.O tigaie se pune pe foc si cand e incalzita, se pune orezul.
Dupa 1 minut, se pune mierea dizolvata in putina apa si se lasa 1-2 minute la prajit,  impreuna.
Dupa care se adauga migdalele si se stinge focul.
Eu l-am lasat putin la racit in tigaie, dupa care l-am pus intr-un bol si am mai aruncat migdale deasupra.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti sa mai adaugati si alte arome:coaja de lamaie,sau de portocala etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chinezesc cu orez si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Rocsi 1

02.11.2014, 21:43

MotanLaOale 1

03.11.2014, 10:14

babi5 1

03.11.2014, 11:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Marshmallow fondant