Desert cheesecake cu jeleu de gutui

de oanapl in Prajituri, 10 Dec 2017 | 5398 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 100 g biscuiți
  • 50 g unt
  • pentru cremă:
  • 400 g brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 1 lingură esență de vanilie
  • pentru topping:
  • 2 gutui
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • 3 linguri zahăr
  • 200 ml apă
  • 1 plic gelatină + 50ml apă
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu jeleu de gutui:

Mărunțești biscuiții și îi amesteci cu untul topit. Într-o tavă cu pereții detașabili (cu diametru de 18 cm) așezi hârtie de copt, apoi torni biscuiții și îi presezi bine (cu ajutorul unui pahar).

Amesteci toate ingredientele pentru cheesecake și torni compoziția peste blatul de biscuiți și dai tava la cuptor la 170 de grade C, pentru aproximativ 40-45 de minute. Eu am pus 2 ouă în compoziție și nu a fost prea cremoasă. Vă sfătuiesc să folosiți 3 ouă.

După ce scoți prăjitura din cuptor o lași să se răcească apoi o trasferi pe un platou în interiorul unui inel reglabil de tort.

Cureți gutuile de coajă, le tai cubulețe și le fierbi cu apa, sucul de lămâie și zahărul, pe foc mic, până când se înmoaie. Le lași să se răcească apoi le mixezi cu un blender vertical.

Gelatina o pui la hidratat în 50 ml de apă rece, iar după 10 minute o topești la bain-marie, o lași să se răcorească și o adaugi peste gutui și omogenizezi compoziția. Torni compoziția de gutui peste crema de brânză. Dai la frigider pentru 2 ore.

 Înainte de a desface inelul de tort, treci cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu jeleu de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]