Desert cheesecake cu ciocolata neagra

de oanapl in Torturi, 25 Dec 2019 | 3367 vizualizari

 

Bunatati pentru Craciun
Noua ne plac foarte mult cheesecake-urile. Recent am descoperit rețeta de cheesecake a Bucatarasului si m-am îndrăgositit de ea. Mi-a ieșit o prăjitură cremoasă și foarte gustoasă care a fost foarte apreciată de cei care au gustat-o. Eu am folosit mai puțin zahăr și a fost perfectă.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 250 g biscuiți cu cacao
  • 100 g unt topit
  • Crema:
  • 200 g ciocolată neagră
  • 200 g frișcă lichidă
  • 10 g gelatină
  • 500 g mascarpone
  • 60 g zahăr pudră
  • 200 g frișcă lichidă spumată
  • Decor:
  • mure
  • zmeură
  • fructe exotice (din conservă)
  • ornamente pentru prăjituri
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu ciocolata neagra:

Blat:
Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine.
Se tapetează fundul unei forme cu pereți detașabili (diametru de 20 cm) cu hârtie de copt și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. 

 Crema:
Se pune gelatina într-un castron cu apă rece (50ml) și se lasă la hidratat. Se topește pe baie de aburi.
Se taie ciocolata și se pune peste ea frișca fierbinte, se omogenizează bine, se lasă să se răcorească apoi se pune gelatina. Se amestecă ușor. Se mixează crema mascarpone cu zahărul pudră până devine pufoasă și apoi se pune ciocolata și se omogenizează bine.
Se adaugă frișca în crema de mascarpone cu ciocolată și se mixează. Se răstoarnă compoziția în forma de cheesecake și se pune la rece câteva ore până se întărește.Înainte de a desface inelul de tort se trece cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. 

Se decorează cheesecake-ul cu mure, zmeură și fructe exotice (din conservă) și apoi se taie în felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]