Desert chec cu glazura de ciocolata

de cristina1985 in Prajituri, 26 Ian 2019 | 3072 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Chec:
  • 300 g ciocolata cu 60-70 % cacao
  • 150 ml lapte
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 50 ml suc proaspat de portocale
  • coaja de la 1 portocala
  • 150 g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • Glazura:
  • 160 g ciocolata amaruie (de calitate, nu trebuie cu procent mare de cacao)
  • Ornat:
  • ciocolata alba aerata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu glazura de ciocolata:

Aluat chec: Ciocolata, laptele si untul se fierb pana se topesc .Se amesteca si se inchide focul.Ouale se mixeaza cu zaharul ,pana devine compozitia cremoasa.Se adauga amestecul de ciocolata, sucul stors de la o portocala si coaja.Se pun faina si praful de copt si se toarna aluatul , in tava unsa cu unt sau cu hartie de copt.

Se coace lin cuptorul preincalzit,la foc mic,pana este gata (cam 50 minute).Verificati dupa primele 30 minute ,pe geamul cuptorului.Daca pare facut, incercati checul cu batul de frigarui.Daca iese curat (introduceti-l in centru;acolo se face mai greu),este copt.Se lasa la racit.

Glazura: Se topeste pe baie de aburi ,ciocolata si se orneaza checul .

Ornat: Apoi se rade ciocolata alba deasupra, dupa care puteti sa-l tranferati pe alt platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]