Desert budinca de macaroane cu branza si nuca

de Lau in Dulciuri, 24 Aug 2021 | 2576 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 400 g macaroane
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 g nuca tocata(eu am avut macinata)
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • 750 g branza de vaci
  • 200 g smantana
  • 4 oua
  • stafide,fistic,merisoare
  • 30 g unt
  • 2 linguri pesmet
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca de macaroane cu branza si nuca:

Fierbem pastele conform timpului de pe pachet(eu am fiert 8 min in apa cu sare din momentrul cand incepe sa clocoteasca)

Intre timp stafiedele le punem la hidratat in laptele caldut amestecat cu esenta de rom dupa gust.

Batem ouale cu zaharul pana ce au devenit cremoase si si-au dublat volumul.

Branza mea a fost mai uscata si am folosit smantana,daca a voastra e cremoasa nu folositi.

Adaugam smantana peste oua,nuca,coaja de lamaie si esenta de vanilie,amestecam pana ce se omogenizeaza dupa care adaugam branza de vaci.

La final adaugam stafidele sau ce alte fructe folosim.

Intre timp au fiert pastele si le scurgem de apa,adaugam amestecul de branza,amestecam usor pana ce se omogenizeaza.

Turnam tava cu unt si tapetam cu pesmet si dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos cca 30 min la 180 grade

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de macaroane cu branza si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Lamaita