Desert briose pufoase

de laura_n in Dulciuri, 21 Apr 2020 | 6938 vizualizari

 

Astazi as vrea sa va impartasesc o reteta pentru un aluat perfect.
Dat fiind faptul ca Bucataras lanseaza provocari la care eu nu pot rezista, m-am gandit sa raspund si eu, evident in afara concursului, cu o reteta a unui aluat perfect.
Reteta am gasit-o pe Recette Gâteau - 750g.
Ca si idee, acest aluat este atat de pufos si dens in acelasi timp, foarte gustos, in schimb cam dulce pentru gustul meu, avand si o cantitate destul de mare de zahar (mare pentru mine). Pentru amatorii de dulce intens, as spune ca e perfect. Insa, ca idee, pe viitor voi folosi jumatate din cantitatea de zahar din considerente de gust.
Aici mai fac o precizare si anume legata de cantitatea de drojdie folosita. Eu in general, nu sunt adepta unei cantitati mari de drojdie la aluaturi dospite si nici nu voi intelege vreodata de ce exista retete in care se foloseste drojdie multa nejustificat. Probabil ca asa s-a impamantenit. Dar fiecare cu alegerile lui, eu insa eu as vrea sa va arat prin acest aluat ca nu o cantitate mare de drojdie il face sa iasa perfect, ci ingredientele si framantarea acestuia, tipul de faina, etc.
Va recomand cu toata inima acest aluat pe care il voi folosi de azi inainte si la cozonac.
Sa va fie de folos!
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina de grau
  • 1/2 lgta sare
  • 100 gr zahar
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 30 ml apa calduta
  • 2 oua de gaina
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt
  • aroma dupa gust
  • galbenus pt uns
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose pufoase:

Ingredientele se cantaresc si se pun la indemana. Eu am folosit robotul pentru framantarea aluatului.

Intr-un vas mic, se pune drojdia cu o lingurita zahar si putina apa calduta. Se cerne faina, se adauga sarea. Peste faina se adauga zaharul, ouale, untul, laptele si drojdia. Eu am adaugat putin rom. Puteti folosi arome dupa bunul plac.  

Se porneste robotul si se lasa la framantat aproximativ 10 minute pana se obtine un aluat dens si lipicios. Se opreste robotul. Vasul se acopera cu un stergar curat si se lasa la dospit aproximativ 2 h. Dupa cele 2 h, se scoate aluatul pe o planseta din lemn, infainata sau pe o suprafata de lucru. Aluatul se imparte in 8 bile egale, apoi se ruleaza fiecare sub forma de snur, apoi se indoaie de la jumatate, rasucind capetele, apoi se strange sub forma de cerc.

 Se pune fiecare briosa pe o tava prevazuta cu hartie de copt. Se unge fiecare cu galbenus de ou. Se mai lasa 5 - 10 minute, apoi se pun in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru aproximativ 25 - 30 minute. Eu le-am copt pe programul cu ventialatie, coacere sus-jos.

Dupa ce s-au copt, se lasa putin la temperat, apoi se scot pe un gratar de bucatarie.

TIPS-URI

1

Daca aveti oua de tara sa folositi, aluatul va avea o culoare galbena si frumoasa

2

Trebuie rabdare ca aluatul sa creasca frumos.

3

Daca nu sunteti adeptul gustului foarte dulce, reduceti cantitatea de zahar.

4

Nu le serviti asa fierbinti, lasati-le sa se tempereze, altfel le veti manca cu pofta si exista riscul sa va pice greu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu sos de vanilie