Desert briose cu sirop de artar

de cristina1985 in Prajituri, 6 Noi 2021 | 2960 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 11 briose:
  • 80 g unt moale
  • 60 g zahar brun
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 60 ml sirop de artar
  • 2 oua
  • 120 g faina
  • 1 lg-ta praf de copt
  • un praf sare
  • 2 lg lapte
  • 50 g nuci pecan (macinate)
  • Pentru crema:
  • 60 g crema Philadelphia
  • 25 g unt moale
  • 2 lg zahar pudra
  • 1 lg sirop artar
  • 1/2 lg-ta zahar vanilat Bourbon
  • Alte ingrediente:
  • nuci pecan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu sirop de artar:

Se pregateste o tava de briose,cu forme de silicon (sau cu hartie de copt - unse cu ulei ).

Untul se freaca cu zaharul brun si zaharul vanilinat, pana devine cremos. Adaugati siropul de artar (e posibil sa se taie, dar isi revine ,in momentul in care adaugati faina si nuca) si ouale ,pe rand.Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si se adauga peste compozitia de oua si unt,alternand cu laptele.La final se pune nuca macinata.

Se toarna compozitia in forme (eu am pus  cam 2 lg-te pline in fiecare) si se introduc in cuptorul preincalzit, timp de 20-30 minute,foc mic. Puteti verifica daca sunt gata ,cu o scobitoare. Se  aseaza pe un gratar pentru a se raci. 

Crema: Se amesteca untul cu crema, apoi adaugati siropul de artar si zaharul. Daca doriti sa fie mai groasa, mai adaugati zahar pudra. Se tine la frigider 30-40 minute,apoi puteti orna briosele cu crema si nuci pecan.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu sirop de artar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca