Desert briose cu ciocolata, pentru ceai

de RODIMUR in Prajituri, 18 Mai 2017 | 3359 vizualizari

 

Brioșele însoțesc o cană cu ceai sau cafea și pot fi atât pufoase, cât și mai consistente. Pentru ceai sunt preferate brioșele mai pline, mai consistente, iar la cafea sunt bune brioșele pufoase.
 

 

INGREDIENTE

  • 100 grame unt
  • 100 grame zahăr tos fin
  • 3 ouă
  • 1 lingură de cacao
  • 50 grame făină albă
  • 1 plic vanilie
  • 50 grame ciocolată cu lapte
  • esență de migdale/rom (câteva picături)
  • pentru decor:
  • ciocolată albă
  • ornamente decor
  • 1 lingură ulei pentru topit ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu ciocolata, pentru ceai:

Se separă albușurile de gălbenușuri.

Ciocolata cu lapte se sfarmă/taie în bucățele mici și se pregătește astfel pentru încorporare în brioșe.

Se pun formele de brioșe în tava specială.

Se amestecă untul cu zahărul și cu lingura de cacao. Se adaugă pe rând, unul câte unul, gălbenușurile.

Albușurile se bat/mixează bine cu vanilia și se încorporează, puțin câte puțin, în compoziția cu gălbenușuri. Se adaugă, după gust esența de migdale, sau de rom, după care se încorporează făina, având grijă să nu se formeze cocoloașe.

Se pune câte o lingură de compoziție în formele pentru brioșe, se presară în ele bucățele de ciocolată și se acoperă cu altă lingură de compoziție. Se pot decora cu ornamente și se dau la cuptor, la foc mic. Când sunt gata, brioșele se scot, se lasă puțin să se răcorească și se decorează cu ciocolată albă, topită la bain-marie cu o lingură de ulei, peste care se presară ornamente.

Compoziția este suficientă pentru 12 brioșe.

TIPS-URI

1

Scoateți ouăle din timp din frigider, pentru a fi la temperatura camerei, când le veți prepara.

2

Separați cu grijă albușurile de gălbenușuri, pentru a le bate mai ușor.

3

Scoateți untul din frigider cu câtva timp înainte de preparare, pentru a fi mai ușor de prelucrat.

4

Nu țineți prea mult brioșele în cuptor, ca să nu se usuce/întărească.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata, pentru ceai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

kytz 1

20.05.2017, 07:07

Bune și la !

RODIMUR 1

20.05.2017, 07:40

Pentru cafea, am altele, mai pufoase...!

RODIMUR 1

20.05.2017, 07:42

Mulțumesc frumos, Valclaudia!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri daneze ninse