Deliciu cu caise

de luminita20_2006 in Prajituri, 10 Aug 2010 | 10988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • -300 gr biscuiti simpli
  • -50 gr unt
  • -50 ml frisca
  • -3 linguri zahar
  • Crema
  • -500 ml iaurt
  • -250 ml frisca
  • -esenta vanilie
  • -2 plicuri gelatina
  • -6 linguri zahar
  • -zeama 1/2lamaie
  • -compot caise
  • Decor:
  • 20 ml fisca+ 50 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu caise:

Biscuitii se pun la faramat in robot de bucatarie cu untul. Se pun 3 linguri de zahar la caramelizar cand a prins culoare se adauga frisa . Dupa ce s-a topit tot zahartul se da deoparte. Se amesteca biscuitii faramati cu frisca caramel se pune compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie se aseaza bine cu o lingura si se da la frigider.

Crema. Se bate frisca bine. Iaurtul se ameseza cu zaharul , esenta si zeama de lamaie si se bate bine pana cand se topeste zaharul. Gelatina se hidrateaza cu apa se topeste pe baie de abur.Se amesteca bine iaurtul cu frica si gelatina.

Se toarna jumatate din crema peste blat apoi se pun caisele din compot si apoi se toarna restul de crema.

Se da la frigider 2-4 ore. Se decoreaza cu felii de piersici si un toping preparat din ciocolata si frisca pus pe foc pana cand se topeste ciocolata .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]