Curcan la cuptor

de marinica68 in Curcan, 2 Ian 2011 | 7793 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 curcan 3-4 kg
  • 500ml vin alb
  • sare 50g
  • piper 50g
  • foi dafin 4-5 buc
  • 1mar
  • 1 pachet unt
  • busuioc
  • boia 5g

   

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la cuptor:

se spala curcanul,se sterge de apa cu un servet de bucatarie

se unge tot curcanul cu unt ,se condimenteaza cu sare,piper boia,busuioc ,dupa aceea se aseaza intr-o tava mare de aragaz pe care se pun doua bucati de lemn ca sa nu se lipeasca de tava si se pune apa in tava

Se introduce in cuptorul bine incins si si se lasa sa se coaca la un foc mic timp de 3-4 ore timp in care se unge din cand in cand cu margarina si vin alb

.Dupa ce s-a rumenit bine se scoate din cuptor si se serveste cu diferite salate chiar si cu hrean cu otet alaturi de un VIN ALB ca sa merga friptura de curcan.POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]