Cupola cu crema de iaurt, mascarpone si piersici

de Krystal in Torturi, 8 Iul 2015 | 4863 vizualizari

 

Un tort care va poate racori in zilele calde de vara

 

INGREDIENTE

  • 1 disc de blat de Colomba de 1,5 cm grosime 
  •  2 iaurturi natur de 150 g / fiecare
  • 1 mascarpone de 250 g 
  •  150 g zahar
  • 1 cutie mare de compot de piersici
  • 1 ½ lg.de gelatina in granule
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupola cu crema de iaurt, mascarpone si piersici:

Se taie un disc dintr-o Colomba ( cozonac italian ) de grosimea de 1,5 cm.

Se amesteca mascarponele cu zaharul si iaurtul natur impreuna. Se da apoi la rece timp de 30 minute  ca sa se nu fie prea moale.

Intre timp se taie marunt piersicile din compot deja scurse de sirop.

Intr-un pahar se prepara gelatina cu 1/2 de apa in pahar si se amesteca putin sa nu faca cocoloase, si se lasa 2-3 minute sa se umfle gelatina.

Se scoate crema din frigider si se adauga piersicile taiate marunt si se amesteca.

Apoi se adauga si gelatina si se amesteca impreuna cu crema.

Se prepara un bol din sticla de salata de fructe in care se pune pelicola in interiorul bolului ca sa se poata rasturna mai bine tortul pe farfurie.

In bol se toarna crema de iaurt,mascarpone si piersici si peste se adauga discul de cozonac Italian “ Colomba ”.

Se da la frigider pana in ziua urmatoare.

Pofta buna!

P.S. In loc de colomba ( cozonacul italian ) se poate pune si Blat din Pan de Spagna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupola cu crema de iaurt, mascarpone si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]