Cum se face coliva lipoveneasca - Kutya

de DinDragostePentruGatit in Vegan / Raw vegan, 9 Feb 2013 | 11624 vizualizari

 

Cum se face coliva lipoveneasca. Are ca şi ingrediente doar grâu fiert şi miere de albine şi se numeşte kutya. Când şi când, mi se face poftă... mai ales în zile de post, o servesc ca mic dejun sau gustare. De data asta am folosit arpacaş, nu aveam grâu.

 

INGREDIENTE

  • 200 g arpacaş
  • miere de albine.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face coliva lipoveneasca - Kutya:

Cum se face coliva lipoveneasca. Arpacaşul fiind din comerţ, era destul de curat, nu mai era nevoie să aleg bob cu bob. 

Se spală în câteva ape şi se pune la fiert în circa 1 litru de apă. 

După ce s-a fiert, se strecoară şi se serveşte cu miere de albine. 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

O gustare şi un dulce destul de nevinovat, din punct de vedere caloric, 100 g - circa 100 kcal.

2

Nu pun mierea în toată cantitatea de arpacaş, pun în momentul servirii în bol, arpacaşul se întăreşte stând mult timp în miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva lipoveneasca - Kutya" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

09.02.2013, 21:23

Panacris 1

09.02.2013, 21:30

coliva 1

17.05.2013, 22:35

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]