Cum se face coliva

de nadina73 in Mancaruri de post, 14 Mar 2010 | 17988 vizualizari

 

Cum se face coliva, rapid si usor de preparat. Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg grau
  • 3 cani de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 2,5 litri de apa
  • coaja de lamaie
  • 3 vanilii
  • putina esenta de rom
  • stafide
  • nuca
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face coliva:

Se spala bine graul si se pune sa stea 2-3 ore in apa sa se inmoaie putin, apoi se spala bine si se pune la fiert.

Intre timp se pune apa cu zaharul sa fiarba bine, apoi se adauga graul si se fierbe la foc mic 2-3 ore pana scade apa bine si ramane mai gros, apoi se amesteca cu ingredeantele de mai sus: coaja de lamaie, vanilie si rom si se decoreza pe un platou dupa placul vostru cu stafide, nuci, ciocolata, bombonele, nuca de cocos.

E Postul Pastelui si se face multa coliva in aceasta perioda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

anomisana 1

22.03.2011, 16:32

Nadina, multumesc pentru aceasta reteta. Mama facea coliva foarte buna dar nu am invatat reteta zicand mereu ca mai am timp sa invat asa ceva. Acum este prea tarziu pentru reteta mamei. Sper sa imi iasa coliva dupa reteta ta, caci de acum va trebui sa fac mereu.

catalina79 1

24.03.2011, 22:31

La inceputul retetei spui ca se pune graul la fiert in apa cu sare,iar apoi spui ca se adauga graul in apa cu zahar care fierbe .
NU INTELEG!
Se scoate graul din apa cu sare si se adauga in apa cu zahar sau cum!?

coliva 1

17.05.2013, 22:41

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]