Cuiburi din paste cu chiftelute, sos de rosii si mozzarella

de vio_dreams in Spaghete, 30 Sep 2014 | 6664 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr spaghete
  • 500 gr carne tocata din piept de pui
  • 250 gr rosii pasate
  • 250 gr mozzarella
  • 100 gr parmezan
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 ou
  • 1-2 lingurite pesmet
  • cateva fire patrunjel verde
  • sare, piper, oregano, busuioc
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi din paste cu chiftelute, sos de rosii si mozzarella:

Punem carnea intr-un bol. Adaugam 2 linguri parmezan ras, patrunjelul tocat marunt, oul, usturoiul pisat, sare si piper. Amestecam pana la omogenizare si adaugam pesmet ca sa legam compozitia. Dupa caz putem adauga mai mult sau mai putin.

Formam chiftelutele si adaugam in mijloc cate un cubulet de mozzarella.

Le prajim in uleiul incins la foc mediu, pana se rumenesc usor.

Presaram pe fundul formelor de briose (eu am folosit unele putin mai mari) putin parmezan ras.

Fierbem pastele doua minute, ii scoatem pe un platou si presaram imediat deasupra 1-2 linguri parmezan.

Lasam cateva secunde cat sa se topeasca parmezanul si punem pastele in forme astfel incat sa formam un cuib. Presaram putin parmezan pe fundul cuibului.

Asezam in fiecare cuib cate o chifteluta. Incingem 2 linguri de ulei de masline intr-un vas si adaugam un catel de usturoi intreg pe care il vom lasa doar cat sa isi elibereze aroma apoi il scoatem. Adaugam rosiile pasate din conserva si daca este cazul si putina apa. Adaugam sare, piper, oregano, busuioc, zaharul si otetul si dam in doua-trei clocote. Turnam cate o lingura de sos in cuiburi, peste chiftelute.

Asezam deasupra cate o felie de mozzarella.

Dam la cuptor cca 30 de minute cat sa se rumeneasca frumos.

Decoram cu busuioc verde. Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi din paste cu chiftelute, sos de rosii si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sos Ragu si parmezan ras