Cuib de viespi cu nuca si scortisoara

de oana_pisicutza16 in Prajituri, 19 Mar 2012 | 25169 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 270 gr faina;
  • 1 galbenus;
  • 2 linguri de zahar;
  • 1 plic de zahar vanilat;
  • 1 plic de drojdie uscata;
  • 100 ml lapte;
  • 2 linguri de ulei;
  • Un praf de sare;
  • Coaja de lamaie
  • Pentru umplutura :
  • 150 gr nuca macinata;
  • 4 linguri de zahar;
  • O lingurita de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi cu nuca si scortisoara:

Intr-un bol se amesteca faina, drojdia, zaharul, zaharul vanilat, galbenusul de ou, sarea si coaja de lamaie, dupa care se adauga uleiul si laptele caldut. Aluatul se framanta pana devine o compozitie omogena si putin elastica, dupa care se lasa la dospit aproximativ o ora

Intre timp se amesteca nuca cu zaharul si cu scortisoara

Dupa ce aluatul a crescut, se intinde pe masa unsa cu ulei o foaie de aluat destul de subtirica

Nuca, zaharul si scortisoara se intind peste foaia de aluat, dupa care se ruleaza astfel incat sa iasa o spirala cat mai deasa

Aluatul astfel rulat se taie in rondele groase de 3-4 cm si se aseaza pe tava tapetata cu hartia de copt

Tava se baga la cuptorul preincalzit si se lasa pana aluatul prinde o culoare aurie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi cu nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi