Crostoli

de epurasha2bb in Prajituri, 4 Mar 2011 | 5955 vizualizari

 

un desert de origine italiana, crocant si delicios si foarte simplu de facut!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura ulei de masline cu aroma de trufe albe(pueti pune orice fel de ulei)
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 varf cutit cu sare
  • 1 varf cutit cu praf de copt
  • 350 g faina alba cernuta
  • 1 lingura crema de lapte cu extract de nuca de cocos(optional, puteti inlocui cu putin unt moale nesarat)
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostoli:

Ingredientele se mixeaza toate cu exceptia fainii si a prafului de copt care se adauga ultima data si se incorporeaza fara mixare , doar cu o lingura sau tel nemetalic. Apoi cand s-a ingrosat , restul de faina se pune pe masa de lucru si rasturnam acolo aluatul nostru. Este un aluat atat de fin si pufos o placere sa lucrezi cu el!

Se intinde o foaie foarte foarte subtire din aluatul obtinut si se taie dreptunghiuri, triunghiuri, cercuri, cum vreti, care se inteapa cu varful cutitului din loc in loc sau se fac mici taieturi oblice. Se prajesc in ulei incins rapid si se servesc racite si pudrate cu zahar langa un pahar de lapte sau de limonada.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crostoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu cafea si portocale