S-a incheiat o saptamana ploioasa, a inceput alta... ploioasa. Dar sa nu ne descurajam. Va veni si DUMNEALUI, Domnul Soare si pe strada noastra. Intre timp, tinand cont de faptul ca este luni, ca trebui sa mergem inainte cu ploaia va propun o mancare de lins degetele:
Eu am pregatit unul cu salam si altul cu rosii si spanac.
am facut o crema cu circa 150 ml de lapte, circa 50 g de branza razalita, un pic de sare, piper si e nucsoara. Am taiat feliile de paine pentru tramezzini in 3 parti egale. Pentru fiecaretoast am inmuiat in lapte o felie de paine , iar celelalte doua le-am prajit in tigae (fara ulei).
Am trecut apoi la asamblarea croque monsieurilor mele. Am aprins focul la 200 de grade, am tapetat o tava de cuptor cu hartie pt copt si am asamblat astfel: pentru croque monsieur cu salam - o felie de paine prajita, spanacul saltat in tigae cu putin unt si sare, branza (o felie de cascaval sau gruviera, mozzarella sau chiar o felie de branza topita) + o felie de paine inmuiata in lapte + feliile de salam + felia de paine prajita si deasupra salsa mea cu lapte si branza. Pentru croque monsieur-ul vegetarian am inlocuit feliile de salam cu felii de rosie.
Am pus apoi sandwich-urile in cuptorul preincalzit la 200 grade, ventilat pentru 10-15 min. Delicios. Un adevarat rasfat pe o vreme ca asta.