Crofne banatene

de MotanLaOale in Dulciuri, 30 Noi 2011 | 13148 vizualizari

 

Am vazut facute de Criss, am poftit si am facut. Foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 2 galbenusuri
  • 1 cana lapte caldut
  • 30g drojdie
  • 60g unt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crofne banatene:

Se face maiaua din drojdie, zahar si putin lapte si o mana de faina.

Dupa 15-20 minute cand a crescut maiaua se framanta din toate ingredientele un aluat elastic si nelipicios.

Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut o ora pana isi dubleaza volumul.

Apoi se intinde o foaie de aproximativ 1 cm, se taie cu paharul sau cu forma si se mai lasa la crescut 30 minute.

Se prajesc in baie de ulei incins, la foc mic.

Cand se pun la prajit se pun intai cu partea de deasupra in ulei. (invers de cum au stat la crescut)

Se prajesc pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Se scot pe hartie absorbanta si se presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crofne banatene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crofne banatene