Creveti trasi in unt cu usturoi cu garnitura de cartofi la cuptor

de alinaelena88 in Fructe de mare, 31 Ian 2013 | 8170 vizualizari

 

Este o reteta care sper sa va placa....iese delicios

 

INGREDIENTE

  • 1 kg creveti decorticati
  • 5-6 cartofi mari
  • 4-6 catei de usturoi
  • 1 rosie potrivita
  • 1 pachet de unt
  • 2-3 linguri suc de lamaie
  • sare, piper
  • boia dulce si iute
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti trasi in unt cu usturoi cu garnitura de cartofi la cuptor:

Prima oara curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare la foc mediu.

Dupa care, incalzim untul intr-o tigaie de teflon si se adauga crevetii si ustoroiul. Se soteaza la foc mediu amestecand incontinuu 4-5 minute.Se adauga apoi o rosie decojita si tocata marunt, sucul de lamaie si sare si se amesteca bine. Se lasa la foc mic 5-10 minute.

Cartofii se incearca cu o furculita sa fie fierti cat sa se poata taia rondele fara sa se rupa.Dupa ce am taiat rondelele, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei de masline.Se presara sare, piper si amestecul de boia dulce si iute si usturoi(praf de usturoi am avut). Se baga la cuptor si cand s-au rumenit pe o parte scoatem tava si ii intoarcem pana se rumenesc si pe cealalta parte. Se serveste cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti trasi in unt cu usturoi cu garnitura de cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Miha 1

31.01.2013, 10:42

completeaza te rog si lista de ingrediente

alinaelena88 1

31.01.2013, 10:52

am completat...imi cer scuze dar nu stiu ce s-a intamplat

MotanLaOale 1

31.01.2013, 14:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveti sotati in usturoi, ghimbir si sos de soia